Vaticanul spune că extratereştrii ar putea exista

Astronomul sef Papa spune că viaţa pe Marte, nu poate fi exclusă

Vaticanul spune că extratereştrii ar putea exista

Astronomul sef Papa spune că viaţa pe Marte, nu poate fi exclusă.Scris în ziarul Vaticanului, astronomul, Parintele Gabriel Funes, a declarat fiinţe inteligente create de Dumnezeu ar putea exista în spaţiul cosmic.

Parintele Funes, directorul Observatorului Vaticanului din Roma, în apropiere este un om de stiinta respectat, care colaborează cu universităţi din întreaga lume.

Căutarea unor forme de viata extraterestre, spune el, nu contrazice credinţa în Dumnezeu.
Oficialul Vaticanului prima pagină a ziarelor articolul său „Străinii sunt fratele meu”.

„Liber de păcat”

Aşa cum există mai multe forme de viaţă de pe pământ, astfel încât nu ar putea exista fiinte inteligente din spatiul cosmic create de Dumnezeu. Iar unii străini ar putea fi chiar liber de păcatul originar, el speculează.

Întrebat despre condamnarea Bisericii Catolice de patru secole în urmă de astronomul italian şi fizician, Galileo, Părintele Funes diplomatic spune că s-au făcut greşeli, dar este timpul să întoarcem pagina şi a privi spre viitor.

Ştiinţă şi religie nevoie unii de alţii, şi mulţi astronomi cred în Dumnezeu, el asigură cititori.

Pentru a consolida prerogativelor sale ştiinţifice, Vaticanul organizează o conferinţă de anul viitor, pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la naşterea autorului Originea speciilor, Charles Darwin.