Un mecanism artificial vechi de 300 de milioane de ani a fost găsit în Rusia

Un dispozitiv confecţionat din aluminiu, a cărui vechime a fost stabilită la 300 milioane de ani

Un mecanism artificial vechi de 300 de milioane de ani a fost găsit în Rusia

Un dispozitiv confecţionat din aluminiu, a cărui vechime a fost stabilită la 300 milioane de ani, a fost descoperit în Vladivostok (Rusia). Dispozitivul a fost găsit într-un cărbune, pe care unul dintre locuitori oraşului se pregătea să-l arunce în foc.

Experţii care au stabilit vârsta dispozitivului după aceea a cărbunelui în care el era încrustat au afirmat de asemenea că piesa din metal era în mod clar de provenienţă artificială. Desigur, nu s-a putut răspunde la întrebarea: cine a confecţionat acum 300 de milioane de ani o astfel de piesă pe Pământ.

Piesa seamănă cu un fel de şină metalică, în formă de dinte, creată artificial. Ea seamănă cu piesele de dimensiuni mici folosite adeseori în construcţia microscoapelor ori a dispozitivelor electronice.

Astfel de descoperiri au mai fost însă făcute în ultimii zeci de ani. Prima de acest fel a fost în anul 1851, atunci când minerii dintr-o mină din Massachusetts au extras un vas din zinc incrustat cu argint.

Vasul era parte integrantă dintr-un bloc de cărbune ce nu fusese exploatat până atunci, datând din perioada Cambrianului, adică acum 500 de milioane de ani.

În 1912 un om de ştiinţă american din Oklahoma a descoperit o cupă din fier ce era încrustată într-un bloc de cărbune vechi de 312 milioane de ani.

Apoi, în anul 1974 o parte a unui mecanism de aluminiu, a cărui origine a rămas necunoscută, a fost găsită într-un sediment de nisip presat din ţara noastră, lângă Aiud. Asemănându-se cu un picior de suport, precum cel al modulului selenar Apollo, piesa provine din perioada Jurasicului şi nu ar fi putut fi realizată de către om.

Toate aceste descoperiri nu numai că au bulversat în totalitate lumea ştiinţifică, dar ele au zdruncinat de asemenea foarte serios însăşi doctrina ştiinţifică modernă asupra evoluţiei şi existenţei vieţii pe Pământ.

În ceea ce priveşte piesa din aluminiu care a fost găsită recent în Vladivostok, una dintre întrebările care îi interesează cel mai mult pe oamenii de ştiinţă este aceea dacă aliajul de aluminiu are provenienţa terestră.

Din studiul meteoriţilor căzuţi pe planeta noastră, se ştie că există aluminiu -26 extraterestru, care mai apoi devine magneziu -26. Prezenţa a 2% magneziu în aliaj ar putea indica originea extraterestră a aluminiului.

De asemenea, aceasta ar indica destul de bine faptul că în trecutul extrem de îndepărtat al planetei, pe suprafaţa ei a existat o altă civilizaţie, care ne este complet necunoscută.

Tot în Rusia a mai fost descoperită o piesă metalică veche de 240 milioane de ani, la o adâncime de 9 metri într-un sediment de nisip, lângă Capul Nazimova. Aliajul respectiv avea o compoziţie neobişnuită şi fusese realizat de fiinţe inteligente. În fotografia de mai jos poate fi văzută imaginea piesei din acel aliaj, aşa cum a fost ea redata după original:

Nu cu mult timp în urmă, tot în Rusia a fost găsit un mecanism în rocă vulcanică, ce a fost datată la 400 de milioane de ani vechime.

Acest mecanism a fost găsit în Peninsulă Kamceatka, cam la 250 de kilometri depărtare de oraşul Tigil, de către arheologii de la Universitatea din St. Petersburg, printre alte fosile ciudate. Nimeni nu poate explica cum au ajuns acele componente mecanice să fie încrustate în rocă vulcanică veche de aproape jumătate de miliard de ani…