Omul căruia i-a fost implantat pe creier cipul Neuralink ar fi capabil să „controleze un mouse doar prin puterea gândului

Primul pacient uman căruia i-a fost implantat un cip pe creier de către compania lui Elon Musk

Omul căruia i-a fost implantat pe creier cipul Neuralink ar fi capabil să „controleze un mouse doar prin puterea gândului

Primul pacient uman căruia i-a fost implantat un cip pe creier de către compania lui Elon Musk, Neuralink, ar fi capabil să controleze un mouse „doar cu puterea gândului”, a spus miliardarul.

Musk - care a înființat compania în 2016 - a spus că pacientul pare să-și fi revenit complet și că acum compania încearcă să obțină cât mai multe informații posibile pe baza acestui „experiment”.

„Progresul este bun. Pacientul pare să se fi recuperat complet, fără efecte nocive de care să fim acum conștienți", a spus Musk, citat de Sky News, în timpul unui eveniment. „Pacientul este capabil să miște un mouse pe ecran doar cu puterea gândului”, a adăugat acesta.

 Cipul a fost implantat cu succes - spune Elon Musk - luna trecută, după ce compania a primit aprobarea pentru efectuarea unui studiu pe pacienți umani. Musk a spus anterior că scopul implantării unui astfel de cip este acela de a permite în cele din urmă utilizatorilor cu dizabilități precum Stephen Hawking să comunice mai rapid și mai facil. El a mai spus că are și potențialul de a trata obezitatea, autismul, depresia sau schizofrenia.

Procesul funcționează prin utilizarea unui robot pentru a plasa chirurgical un implant ce integrează o interfață creier-computer (BCI) într-o regiune a creierului care controlează intenția de mișcare.
Cu toate acestea, Neuralink s-a confruntat cu un control cu privire la protocoalele sale de siguranță.

Luna trecută, firma a fost amendată pentru încălcarea regulilor Departamentului de Transport al SUA privind circulația materialelor periculoase.