Oamenii de ştiinţă guvernamentali pot manipula mişcările corpului de la distanţă, cu ajutor unor nanoparticule.

Ce-ar fi dacă altcineva ți-ar putea controla creierul, forțând organul central de coordonare să trimită mesaje în corpul tău împotriva voinței tale?

Oamenii de ştiinţă guvernamentali pot manipula mişcările corpului de la distanţă, cu ajutor unor nanoparticule.

Ce-ar fi dacă altcineva ți-ar putea controla creierul, forțând organul central de coordonare să trimită mesaje în corpul tău împotriva voinței tale? Acest lucru ar permite altor oameni să îţi controleze mișcările și, eventual, gândurile.

Oamenii de știință guvernamentali au reușit să realizeze acest coșmar, deși la o scară puțin mai mică. În studii recente, ei au putut forța subiecții testaţi să alerge, să stea pe loc sau chiar să-și piardă complet controlul asupra membrelor. Aceasta înseamnă un control aproape nelimitat. Cel puțin pentru moment, se pare că cercetarea va fi folosită în scopuri benefice şi nu malefice. Să sperăm că va şi rămâne aşa…

Acest program este în prezent condus de profesorul de fizică Arnd Pralle, doctor în cadrul Universității Publice de Arte și Științe din Buffalo (SUA). Până în prezent, aceasta s-a concentrat pe o tehnică numită „stimulare magneto-termică”. Acesta este un proces foarte complex, care necesită implantarea unor componente și nanoparticule special construite de ADN, care se leagă de anumiți neuroni din creier, dar odată ce procedura este încheiată, cineva poate controla creierul altcuiva, printr-un câmp magnetic alternativ controlat de la distanţă.

Atunci când input-urile magnetice sunt aplicate de la distanță, particulele care au fost implantate se încălzesc, determinând neuronii să se declanșeze. Studiul a fost publicat în cea mai recentă ediție a revistei „eLife”. Articolul include experimentele care au fost efectuate până în prezent, pe șoareci. Folosind noua tehnică, cercetătorii au reușit să controleze aproape fiecare aspect al mișcării animalelor, provocând oprirea, blocarea membrelor, întoarcerea sau chiar alergarea.

Deși studiile iniţiale au fost doar pe șoareci, se vorbește deja despre utilizarea acestor proceduri pe oameni, iar cercetarea ar putea avea implicații de anvergură în domeniul cercetării creierului. Celebrul antreprenor Elon Musk crede că într-o bună zi acest tip de procedură ar putea fi efectuată pe oameni, putând fi folosit pentru a optimiza creierul şi a elimina anumite tulburări, precum și alte probleme neurologice. Această cercetare inovatoare ar putea fi un pas important spre acest viitor.

Pe de altă parte, un număr tot mai mare de oameni sunt preocupați de abuzurile evidente potențiale ale acestui sistem. Acest tip de procedură ar oferi un control mai puternic față de ceilalți oameni decât a fost vreodată în istorie și nu se știe încă cum aceste proceduri ar putea avea un impact asupra gândurilor și sentimentelor. Există, cu siguranță, multe pericole care trebuie luate în considerare și oamenii de ştiinţă ar trebui să fie atenţi să nu joace cu focul…