Copiii virtuali, cheia celor mai presante probleme ale omenirii. Ce prezice un expert în inteligență artificială
Catriona Campbell, un expert în inteligență artificială din Marea Britanie, susține că în curând am putea crește copii virtuali cu inteligență artificială în interiorul metaversului.
Catriona Campbell, un expert în inteligență artificială din Marea Britanie, susține că în curând am putea crește copii virtuali cu inteligență artificială în interiorul metaversului.
Ea îi numește pe acești urmași ipotetici „copii Tamagotchi”, cu referire la popularele animale de companie virtuale din anii 1990.
În noua sa carte „AI by Design: A Plan For Living With Artificial Intelligence”, relatează The Telegraph, Campbell susține că acești copii virtuali ar putea fi un răspuns ecologic mai ieftin la suprapopulare și la resursele limitate.
Pe scurt, bebelușii virtuali ar putea „rezolva unele dintre cele mai presante probleme de astăzi, inclusiv suprapopularea”, a declarat ea pentru The Telegraph. Cu toate acestea, a adăugat că acest lucru ar fi posibil doar dacă fenomenul este „gestionat corect”.
Ascensiunea „copiilor Tamagotchi”
Argumentul lui Campbell este că o populație în creștere are efecte devastatoare asupra mediului.
Este demn de remarcat, desigur, că unele proiecții recente prevăd că populația mondială va începe să scadă brusc în a doua jumătate a secolului actual. Acest lucru i-a determinat pe unii observatori să susțină că ar trebui să luăm în considerare posibilitatea de a avea mai mulți copii pentru a evita o criză demografică precum cea care planează asupra Chinei.
„Bebelușii care există în metavers nu se vor deosebi de cei din lumea reală”
Astfel, Campbell prezice că, atunci când metaversul va deveni o parte a vieții de zi cu zi, nu ne vom mai gândi de două ori înainte de a crește copii cu inteligență artificială.
„Copiii virtuali pot părea un salt uriaș față de locul în care ne aflăm acum, dar, în 50 de ani, tehnologia va fi avansat într-o asemenea măsură încât bebelușii care există în metavers nu se vor deosebi de cei din lumea reală”, scrie Campbell în cartea sa.
Creșterea „copiilor Tamagotchi” nu va fi complet gratuită, dar va fi făcută „disponibilă pe scară largă pentru o taxă lunară relativ mică”, a concluzionat Campbell