Civilizația lemuria locul oamenilor spirituali. Textele antice descriu acest continent

Lemuria a fost o civilizație străveche care a existat în același timp cu Atlantida

Civilizația lemuria locul oamenilor spirituali. Textele antice descriu acest continent

Lemuria și Mu sunt uneori denumiri distincte, alteori legate de un legendar continent dispărut care, potrivit adepților acestei teorii, ar fi existat în Marea Caraibelor având atribute asociate Atlantidei.

Ideea misterioaselor tărâmuri pierdute Lemuria și Mu a fost concepută în secolul al XIX-lea, când a fost introdusă teoria evoluționistă, unul dintre progresele științei care a pus la îndoială modalitățile convenționale de înțelegere a vieții.

Descoperirile arheologice făcute între ruinele vechilor egipteni, mayași, și ale altor societăți au dus la o nouă interpretare a istoriei și forme radicale de misticism, precum teozofia.

O civilizație străveche

Lemuria a fost o civilizație străveche care a existat în același timp cu Atlantida. Se crede că lemurienii îşi duceau viaţa pe un continent aflat în Oceanul Pacific, intre America de Sud şi Asia. De cele mai multe ori Lemuria este menţionată ca fiind Mu, iar locuitorii ei erau foarte avansați din punct de vedere spiritual.

Dovezi concrete ale existenţei acestui continent nu s-au descoperit încă, însă, cei mai mulţi dintre oamenii dezvoltați spiritualştiu” că au o legătură directă cu acest continent.

În insulele din Cercul de foc al Pacificului se mai întâlnesc şi acum, pe lângă desenele ciudate din peşteri, şi legende despre această civilizație misterioasă şi continentul Lemurian. De exemplu legendele din Insula Paştelui vorbesc despre un continentHiva” care a fost înghiţit peste noapte de valurile mari ale oceanului.

Legendele din Samoa despre Lemuria

În Samoa (Statul Independent Samoa cunoscut sub denumirea anterioară Samoa de Vest, este o țară insulară situată în vestul Insulelor Samoa, un arhipelag din sudul Oceanului Pacific) circulă o altă legendă care spune despre un loc numit Bolutu, care avea cei mai frumoşi pomi şi cele mai parfumate flori.

Bărbaţii Bolutu puteau merge prin copaci, puteau zbura şi puteau face lucruri ieşite din comun fără niciun efort. Această poveste îi prezintă pe bărbaţii lemurieni şi al lor continent dispărut.

În Rig Veda (o colecție de imnuri vedice din India antică, dedicată zeităților rig vedice) se povesteşte desprecele trei continente”, iar unul dintre ele, situat la est de India, se numea Rutas. Acesta s-a scufundat în urma erupţiei unui vulcan şi foarte puţini dintre supravieţuitorii săi au reuşit să ajungă în India, unde au format casta Brahmanilor (casta preoților care dețineau “puterea sacră”, legați de perpetuarea tradițiilor religioase ,sacrificiile rituale efectuateși intelectuale de transmitere și comentare a învățăturilor vedelor).

Legendele Lemuriei din textele mayașe

Referirile cu privire la continentul pierdut Mu par să fi apărut în anul 1864, datorită unui arheolog francez, Charles Etienne Brasseur de Bourbourg. Acesta era fascinat de hieroglifele descoperite în ruinele mayașe.

La data când exploratorii spanioli au ajuns în Lumea Nouă, mai precis în Mexic și America Centrală, după anul 1500, marile centre ale civilizației mayașe fuseseră demult abandonate și invadate de pădurea tropicală. Brasseur a călătorit în Spania, spre a studia artefactele civilizației mayașe.

Într-o bibliotecă din Madrid a descoperit un fel de ghid al hieroglifelor mayașe. Folosindu-l spre a descifra un manuscris mayaș rar, a aflat despre un tărâm străvechi care se scufundase în ocean, în urma unei erupții vulcanice. Figurile corespunzătoare literelor M și U erau legate de acest teritoriu pierdut și Brasseur a presupus că se numea Mu.

Folosind același ghid, savanții de mai târziu n-au reușit să descifreze o astfel de poveste sau să recreeze un text inteligibil din hieroglifele respective. Abia pe la mijlocul secolului al XX-lea un ghid complet de interpretare a hieroglifelor mayașe a fost pus la punct.

Cu toate acestea, versiunea lui Brasseur a atras comentarii favorabile. Arheologul Augustus Plongeon a folosit aceeași cheie pentru a descifra hieroglifele și a susținut că a găsit povestea a doi frați rivali la farmecele reginei Mu.

Regina a fugit înaintea catastrofei și ar fi ajuns în Egipt, devenind venerată ca zeița Isis. Personal a asistat la construcția Sfinxului.

Lemuria s-a situat în Oceanul Pacific

Zoologul englez Phillip Schlater a propus numele Lemuria, după lemurian, pentru acest teritoriu scufundat în ocean. În acea perioadă, când teoria derivei continentelor nu fusese încă dezvoltată și nicio fosilă de ființe humanoide nu fusese descoperită, mările și continentele erau considerate a fi imobile.

Exploratorul anglo-american James Churchward (1851-1936) de asemenea credea că Lemuria s-a situat în Oceanul Pacific, de la insulele Hawai, până la Insula Paştelui şi Groapa Marianelor.

Churchward a afirmat că în tinereţea sa a fost în India, unde s-a împrietenit cu un preot de rang înalt, care i-a arătat un set de obiecte foarte vechi, din lut, arse de soare şi care erau inscripționate într-o limbă uitată de toată lumea, Naga-Maya. Pretorul i-a spus că aceste obiecte provin din continentul dispărut şi din locul în care a apărut primul om, Lemuria.

După anul 1870, el a început să susțină că Lemuria a fost un paradis care găzduia peste 64 de milioane de locuitori și fusese distrus pe la 10000 î.Hr.

Cum erau lemurienii?

Legendele spun că lemurienii aveau case cu acoperișuri transparente, trăiau sute de ani și cunoșteau tainele telepatiei, călătoriei astrale și teleportării. Lemuria avea o lungime de 8000 km și o lățime de 6000 km. Mai târziu, cercetătorii au descoperit surse sanscrite care vorbeau despre un continent, Rutas, scufundat în ocean.

Lemurienii au fost a treia din cele șapte rase fundamentale ale omenirii. Ei erau hermafrodiți cu abilități Psi și un al treilea ochi.

Atlanții erau a patra rasă a lumii și erau descendenții lemurienilor. Continentul lor s-a scufundat în 8000 î.Hr. Supraviețuitorii s-au retras în Asia Centrală.

Alți mistici susțin că bătrânii din Lemuria, cunoscuți ca a 13 a Școală, s-au mutat pe un podiș nelocuit, numit astăzi Tibet, înainte de producerea catastrofei. Ei au înființat o bibliotecă și o școală dedicată adepților lor spirituali, numită Marea Frăție Albă.

De ce au dispărut contenitele?

Nu se poate certifica faptul pentru care cele două continente misterioase, Lemuria şi Atlantida au dispărut de pe faţa pământului, dar există o teorie care susţine că cele două continente nu au fost scufundate în totalitate dintr-o dată, ci progresiv.

În decursul a 200 de ani Lemuria a fost acoperită cu apă, iar orașele care nu s-au scufundat iniţial, au fost demolate din cauza cutremurelor, cât și a valurilor uriașe care pătrundeau până în mijlocul continentului. În acest fel locuitorii continentului şi-au găsit sfârşitul, foarte puţini reuşind să scape de destinul necruţător.