Cel mai bine ascuns SECRET al NASA

Pe 19 iunie 1976, prima dintre cele doua sonde al programului spaţial american Viking, Viking 1, ajungea pe orbita marţiană.

Cel mai bine ascuns SECRET al NASA

Pe 19 iunie 1976, prima dintre cele doua sonde al programului spaţial american Viking, Viking 1, ajungea pe orbita marţiană. Probele preluate de pe Marte si analizele la care au fost supuse ulterior nu au indicat prezenţa formelor de viaţă.

Acum, trei decenii mai tarziu, oamenii de ştiinţa cred că analiza mostrelor a fost supusă unor erori, sonda Viking 1 găsind de fapt dovezi ce indică prezenţă microbilor extratereştri pe solul planetei Marte.

O analiză ştiinţifică nouă, asupra probelor aduse de pe solul Planetei Roşii, a dus la concluzia că, sărurile din sol i-au indus in eroare pe oamenii de ştiinţă care au analizat atunci mostrele. Noile examinari ale probelor, care s-au concentrat pe complexitatea particulelor, îi fac pe cercetatori să susţină că exista forme de viaţa acolo.

Aceste analize susţin interpretarea ce sugerează că experimentul Viking LR a detectat viaţă microbiană pe Marte”, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Siena şi de la Institutul Keck din California.

Pe baza a ceea ce am găsit până acum, sunt 99% sigur că există viaţă pe Marte. NASA ar trebui să trimită un microscop acolo, pentru a înregistra un clip video cu bacteriile în timp ce se mişcă”, a declarat Joseph Miller de la Şcoala de Medicină Keck din California.

Roverul Curiosity este protagonistul urmatoarei expediţii către Marte, care va fi lansată in noiembrie. Experimentul este dotat cu 10 instrumente ştiinţifice, in valoare de 2,3 miliarde de dolari. Acesta urmează să ofere un răspuns definitv asupra enigmei vieţii de pe Planeta Roşie.