Aţi observat vreodată aceste simboluri secrete ascunse în diferite tablouri celebre

Multe dintre cele mai cunoscute tablouri din lume conțin simboluri secrete și mesaje codificate

Aţi observat vreodată aceste simboluri secrete ascunse în diferite tablouri celebre

Multe dintre cele mai cunoscute tablouri din lume conțin simboluri secrete și mesaje codificate destinate celor care au spirit de observaţie. Se pare că unele dintre cele mai cunoscute tablouri din lume au poveşti secrete care așteaptă să fie spuse.

Mona Lisa a lui Da Vinci

Ați văzut probabil sute de imagini cu tabloul Mona Lisa al lui Leonardo da Vinci. Dar probabil că nu ați observat niciodată inițialele artistului scrise în ochiul drept al Monei Lisa. Dar, savanții spun că alte simboluri pot fi găsite în ochiul stâng, deși semnificația lor nu este la fel de clară. La fel se întâmplă și cu misterioasele simboluri de pe podul din spatele Monei Lisa; poate fi numărul 72 sau poate fi un L și numărul 2.

Creația lui Adam” a lui Michelangelo

„Creația lui Adam” a lui Michelangelo îl arată pe Dumnezeu care se întinde să-i atingă mâna lui Adam. Dumnezeu se află situat într-un nor care are forma unui creier uman. În adolescență, Michelangelo a disecat cadavrele din cimitirul bisericii, de aici venindu-i inspiraţia pentru reprezentarea exactă a creierului. Simbolic, pictura reprezintă ideea că cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru omenire este intelectul, concept împrumutat din filosofia neoplatonistă târzie și încorporat în teologia creștină.

Van Gogh şi Cafeneaua din noapte

Unii cercetători de artă consideră că Van Gogh și-a propus în capodopera sa „Terasa cafenelei noaptea” să interpreteze în mod realist „Cina cea de taină” a lui Da Vinci. Ambele tablouri prezintă 12 persoane așezate în jurul unei mese, chelnerița cu părul lung, îmbrăcată în alb, la Van Gogh joacă rolul lui Iisus al lui Da Vinci, ea stând în fața unei cruci aflată la fereastra din fundal. Această interpretare pare să fie confirmată de propriile scrisori ale lui Van Gogh către fratele său, Theo, din acea perioadă de timp, unde face referire la tablou și exprimă o nevoie misterioasă de religie în viața sa.

Alte simboluri din alte tablouri

Da Vinci, Michelangelo şi Van Gogh nu au fost singurii artiști care au ascuns simboluri și imagini secrete în operele lor. „Primavera” din Botticelli prezintă peste 500 de specii de plante diferite, inclusiv 150 de specii de flori diferite. „Portretul lui Arnolfini” de Jan van Eyck conține o oglindă convexă care arată o reflectare optică perfectă a camerei, în care se poate vedea şi pictorul care desenează cuplul în opera de artă.