Antarctica, locul care adăpostește cele mai mari mistere de pe Terra

Sub calota glaciară se ascunde un munte misterios, numit Gamburtsev. Este acoperit în totalitate de gheață. Calota glaciară are o suprafață de 9,8 milioane kilometri pătrați și ascunde multe mistere.

Antarctica, locul care adăpostește cele mai mari mistere de pe Terra

Cercetătorii au estimat că, această calotă are o vechime de 32 de milioane de ani. Muntele Gamburtsev a fost descoperit în anul 1958, de către o echipă de cercetători ruși. Are peste o mie de metri înălțime și este acoperit în totalitate de gheață.

Cercetările au fost dificile, pentru că, temperatura ajunge la -80 de grade Celsius. Măsurătorile și stabilirea poziției muntelui s-au realizat cu ajutorul a două avioane dotate cu radare și dispozitive de măsurare. Ceea ce intrigă pe specialiști este faptul că, gheața s-a format din interiorul calotei către exterior și nu invers așa cum s-a crezut, până acum.

Măsurătorile au indicat faptul că, adâncimea calotei glaciare ajunge la mii de metri adâncime. Calota glaciară are misterele ei. În Groenlanda au fost descoperite peste 15000 de tone de minerale extraterestre. Această cantitate era incorporată în calota glaciară.

Cum au ajuns aceste minerale în calotă, este o întrebare l-a care răspunsurile întârzie. Cel mai mare lac din Antarctica, Vostok, a fost descoperit în anul 1995. Specialiștii susțin că, acesta are o vechime de peste 400000 de ani.

Lacul este o oază preistorică, care a rămas intactă. Din păcate, este greu de studiat, deoarece el se află în interiorul calotei glaciare. De curând, un cercetător rus, după ce a studiat mai multe fotografii, transmise de un satelit, a susținut că, în calota glaciară se află un OZN, care probabil că s-a prăbușit în Antarctica.

Anul trecut, alte fotografii, transmise de un alt satelit au prezentat trei formațiuni în formă de piramidă.  Și de această dată, părerile sunt împărțite. Au fost create de om sau de natură?

Singura informație care a fost dată publicității a fost aceea că, se pregătește o echipă de cercetători care va încerca să ajungă în zona piramidelor. Cel de al șaselea continent are misterele sale. Sunt cercetători care au asemuit Antarctica cu Universul. Există la fel de multe necunoscute, pe care omul nu a reușit să le elucideze.
 
Sunt specialiști care susțin că, Antarctica este o zonă ideală pentru OZN-uri și extratereștrii, dat fiind inaccesibilitatea omului în mare parte din Antarctica. Cert este un lucru, specialiștii care au lucrat o perioadă de timp la bazele de cercetare științifică din Antarctica, au declarat că au fost martorii unor evenimente.
 
Anul 1965. Tot personalul care lucra la o astfel de bază, cercetători britanici, argentinieni și chilieni sunt evacuați cu ajutorul unui avion.

S-a spus că în Antarctica există perturbări electromagnetice, care le pun viața în pericol. Cercetătorii au declarat că a fost vorba despre OZN-uri care au survolat zona mai multe săptămâni.

În acest caz, reprezentanți ai CIA s-au deplasat la baza de cercetare, unde au filmat și fotografiat toate aceste evenimente. Anul 1976, alți cercetători sunt evacuați cu ajutorul unui avion. Un vulcan a avut o erupție uriașă.  Sub calota glaciară este un adevărat univers, lacuri, munți, vulcani și poate și entități nonumane.